Skip to main content

ACR Czech s.r.o., Žatecká 1899/25, 43401 Most

logo Sika

Dostupná řešení pro realizaci Vašich skvělých nápadů.

Od nápadu až po realizaci.  Můžeme Vám nabídnout technologie a materiály Sika doslova ušité přesně na míru Vašim požadavkům na technické vlastnosti, realizaci a výrobu v různých průmyslových, sportovních i uměleckých odvětvích.

Vybrané oblasti použití materiálů.

Odlévací polyuretanové a epoxidové pryskyřice nabízíme ve velmi široké skupině produktů s volitelným spektrem mechanických a fyzikálních vlastností. Odlitky pak mohou mít vlastnosti velmi tvrdých, odolných a pevných hmot až po měkké díly podobné pryži.Tyto pryskyřice umožňují výrobu nejrozmanitějších dílů, krytů a součásti jako jsou modely pro slévárenství, formy a nástroje pro další zpracování plastů, prototypové díly a modely, nebo i funkční díly automobilů, lodí, letadel a do různých přístrojů a zařízení například v medicíně, výzkumu ale i ve spotřebním zboží.

V neposlední řadě nalézají uplatnění i v ART & DECO sféře, kde si díky návodům na zpracování a tabulkám mechanických vlastností uvedených pro každý produkt v technickém listě můžete sami vybrané materiály odlévat či kopírovat Vaše umělecká díla. Můžete restaurovat umělecká díla, vytvářet rekvizity, dárky a upomínkové a reklamní předměty, tvořit cokoliv dle vlastní fantasie nebo inspirace.

Dle způsobu použití dělíme licí hmoty - odlévací pryskyřice plněné a neplněné, případně  určené k dodatečnému naplnění, z časového hlediska je pak můžeme rozdělit na rychle a pomalu tuhnoucí hmoty. Výhodou například rychlých polyuretanových hmot je výhoda rychlé hromadné výroby do jedné formy za směnu, například SikaBiresin® F320 každých 20 minut 1 díl.

Podle způsobu zpracování lze pryskyřice dělit na určené pro gravitační odlévání ( ty je možnoodlévat i v tzv. domácích podmínkách - například řady FASTCAST - F , UR, případně Biresin®G. EPO a TD150 ( TRANSLUX ) , dále pak pro odlévání ve vakuu a případně s postcuringem kde někdy speciálních vlastností dosáhnete dohříváním v určité teplotě po určitou dobu ( řada pro rapid prototyping PX ) Dále pak určené pro mísení a plnění mísícím nízko-tlakovým zařízením (materiály řady RIM) , Silikonové elastomery a materiály pro laminaci a výrobu kompozitních dílů. 

Široké spektrum pokročilých materiálů pro návrhy, design, fast-prototyping, tooling až po finální výrobu.

Prozraďte nám diskrétně Vaše záměry a nápady a my se Vám pokusíme najít optimální řešení z hlediska technologie, požadovaných vlastností  i nákladů na realizaci a výrobu. 


Buďte s námi ve spojení

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Email